Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów zdecydowaliśmy się na wprowadzenie sera Carskiego z Hajnówki w plastrach w praktycznym opakowaniu 100g. Wytwarzany … Continue reading „Nowość w ofercie Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Hajnówce”

Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów zdecydowaliśmy się na wprowadzenie sera Carskiego z Hajnówki w plastrach w praktycznym opakowaniu 100g.

Wytwarzany tradycyjnymi metodami ser Carski z Hajnówki swój smak zawdzięcza mleku najlepszej jakości, pochodzącemu z wyselekcjonowanych gospodarstw zielonego Podlasia, nowoczesnej technologii, doświadczeniu i receptur wypracowanych przez serowarów z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Hajnówce.
Kluczowym elementem smaku, aromatu i konsystencji jest jego pielęgnacja i dojrzewanie. Wytwarzająca się skórka sera pokrywana jest powłoką polioctanową poprzez kilkukrotne ręcznie nacieranie gąbką powierzchni sera. W efekcie na powierzchni wytwarza się przepuszczająca powietrze skórka umożliwiająca właściwe oddychanie i dojrzewanie sera.
Przeznaczony do konfekcjonowania ser ma minimum trzy miesiące. Krojony jest w odpowiedniej grubości plasterki i pakowany w plastikowe opakowanie, w którym ser zachowuje niepowtarzalny bukiet smakowo – zapachowy. Posiada elastyczny, żółty miąższ, w odróżnieniu od serów carskich dojrzewających rok i dłużej, które charakteryzują się mocniejszym aromatem, bardziej kruchą konsystencją.
Ser carski z Hajnówki jest niezastąpionym dodatkiem do przygotowywania kanapek. Idealnie komponuje się na deskę serów, serwowany z winogronem, orzechami lub oliwkami. Wyśmienity do dań na ciepło.

Zachęcamy do dokonywania zakupów.