Ser ,,Oko na żubra’’ zdobył srebrny medal GOOD CHEESE 2017 w ogólnopolskim kulinarnym konkursie sera. Wyniki ogłoszone zostały podczas gali … Continue reading „Ser na medal – ,,Oko na Żubra’’”

Ser ,,Oko na żubra’’ zdobył srebrny medal GOOD CHEESE 2017 w ogólnopolskim kulinarnym konkursie sera. Wyniki ogłoszone zostały podczas gali wręczenia medali 24 października w czasie Polskiego Kongresu Serowarskiego w Mrągowie.

9 września w restauracji Moonsfera odbyła się kolejna edycja kulinarnego konkursu sera GOOD CHEESE. Do walki o medale stanęło ok. 80 serów z całej Polski. Kucharze znaleźli się przed nie lada wyzwaniem oceniając zgłoszone produkty, aż w 12 kategoriach. Serom przyglądali się profesjonaliści – kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. W tegoroczny skład sędziów wchodził m.in. Kevin Aiston – osobowość telewizyjna znana z programu „Europa da się lubić”. Z zawodu szef kuchni, od 2016 roku członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Największą popularnością cieszyła się kategoria Ser na deskę, gdzie wyłoniono zwycięzców w dwóch podkategoriach – ser miękki oraz ser twardy. W tej grupie znalazł się nasz ser ,, Oko na żubra”, który zdobył srebrny medal w kategorii: ser miękki na deskę.
Przyznany medal to potwierdzenie doskonałej jakości naszego sera, która predysponuje go do bycia obecnymi nie tylko w sklepach, ale także w restauracjach. To także rekomendacja dla szefów kuchni, którzy w swoich restauracjach chcą używać tylko produktów z najwyższej półki.