Przyznano im I miejsca podczas XXIV Krajowej Oceny Serów i Twarogów (Białystok-Białowieża – maj 2013)

Mamy nadzieję, iż uzyskane wyróżnienia będą rekomendacją dla Państwa, że do sprzedaży oferujemy wysokiej jakości produkty których pochodzenie ma ścisły związek z regionem i nieskażoną przyrodą regionu Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej.

Ser długodojrzewający carski będzie niepowtarzalnym urozmaiceniem deski serowej a twaróg hajnowski półtłusty klinek 250 g na stałe zagości na półkach sklepowych a konsumenci docenią nie tylko walory zdrowotne ale także smakowe oferowanego produktu jako stały element śniadań lub komponent do wypieków lub deserów.

Produkcja twarogu półtłustego odbywa się w sposób całkowicie zautomatyzowany w technologii formowej bezchustowej, przy wykorzystaniu kotłów twarożkarskich zamkniętych (koagulatorów). Wszystkie elementy urządzeń mające kontakt z produktem wykonane są z materiałów posiadających atesty i certyfikaty, a urządzenia są wykonane zgodnie z zasadami GMP i posiadają świadectwa producenta.

Twaróg pakowany jest na automatycznej maszynie pakującej, wytwarzającej opakowania z głębokotłoczonej i zgrzewanej folii dolnej, w połączeniu ze zgrzewaną folią górną. Opakowanie twarogu w formie tacki jest wygodne dla konsumenta, estetyczne oraz pozwala na powtórne jego zamknięcie.

carski1-1