Potwierdzeniem naszych starań jest uzyskanie przez nas certyfikatu BRC Global Standard – FOOD – międzynarodowego standardu żywności opracowanego przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Hajnówce dokłada wszelkich starań aby do klientów trafiały produkty najwyższej jakości. Potwierdzeniem naszych starań jest uzyskanie przez nas certyfikatu BRC Global Standard – FOOD – międzynarodowego standardu żywności opracowanego przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów. Audyt certyfikujący przeprowadziła renomowana firma, Lloyd’s Register Quality Assurance Limited.

Certyfikat dotyczy: Produkcji i sprzedaży serów podpuszczkowych dojrzewających i serów twarogowych.

Certyfikat
Certyfikat

Standard BRC łączy w sobie zasady GMP, GHP oraz wymagania HACCP z elementami systemu zarządzania. Jest to zbiór wymagań w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności dla produktów spożywczych sprzedawanych do sieci handlowych pod własną marką.